VMRO-DPMNE: Kërkesë onlajn për kompensim me para

Modernizim i Agjencisë për punësim duke i përmirësuar ueb-shërbimet që ato të jenë në dispozicion më të madh për të gjithë qytetarët. Për implementimin e shërbimeve të APRM-së nëpërmjet internetit, siç janë: parashtrimi i kërkesës për kompensim me para dhe plotësimi i i aplikacionit për pjesëmarrje në masën aktive. Implementimi i aplikacionit për parashtrimin e kërkesës për kompensim me para është deri më 1 tetor 2011. Për vitin 2011 janë paraparë 220 mijë denarë nga gjithsej 520 mijë denarë. [Afati: 1 tetor 2011]

Arsyetim:

Sipas udhëzimeve për marrjen e kompensimit me para që janë publikuar në ueb-faqen e Agjencisë për punësim të RM-së, duhet të parashtrohet kërkesë në Qendrën për punësim në vendin e banimit të personit të papunësuar. Mundësia për aplikim onlajn nuk është shënuar, që çon në përfundimin se ky aplikacion akoma nuk është krijuar. Hulumtimi plotësues tregoi se një aplikacion i tillë nuk ekziston, prandaj ky premtim vlerësohet si i parealizuar.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.