VMRO-DPMNE: Gjuhë angleze për gjyqtarët dhe prokurorët

Gjyqtarët dhe prokurorët do të ndjekin kurse pa pagesë nga gjuha angleze kurse nga viti 2011 njohja e gjuhës angleze do të jetë kusht për tu zgjedhur në këtë pozitë.

Arsyetim:

Sipas informatave tona janë mbajtur kurse nga gjuha angleze për gjyqtarët dhe prokurorët. Në ligjin për Akademi për gjyqtarë dhe prokurorë publik neni 44), i cili ka hyrë në fuqi 10.07.2010, një nga kushtet për të hyrë në trajnimin fillestar është njohja e gjuhës angleze (http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=4926).

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.