VMRO-DPMNE: Case Management System (CMS)

Do të instalojmë Case Management System (CMS) në 3 pilot- studime -gjyqe (Gjyqi kushtetues, gjyqi i apelacionit  – Gostivar, GJTH Shkup 2 – Shkup) në janar 2009 dhe instalim të sistemit në tërësi në të gjitha gjykatat.

Arsyetim:

Sipas informatave të USAID, ishte vënë në funskion sistemi i automatizuar për menxhim të lëndëve gjyqësore si dhe sistemi informativ (ACCMIS), me çka ishte zavendësuar procesimi manual i lëndëve në të gjitha gjykatat maqedone kurse ishin trajnuar mbi 2.200 shfrytëzues të sistemit (http://macedonia.usaid.gov/mk/sectors/democracy/jrip.html) (http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/elektronski-sistem-na-rabota-vo-sudstvoto).

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.