VMRO-DPMNE: Byro kreditore

Në bashkëpunim me shoqatën e bankierëve, ndërmarrim aktivitete për themelimin e Byrosë së parët kreditore në Republikën e Maqedonisë, për të cilën gjë tashmë e sollëm kornizën adekuate ligjore. Afati: 2008.

Arsyetim:

Byroja kreditore e Maqedonisë është themeluar në vitin 2008 nga ana e shtëpisë për kliring “Klirinshki interbankarski sistemi” sh.a. Shkup (KIBS SHA Shkup) e cila është në pronësi të 15 prej 17 bankave që janë aktive në RM. Fillimi i punës operative është paralajmëruar disa herë gjatë këtyre viteve, për herë të fundit më maj të vitit 2011. Deri në maj të vitit 2011 nuk ka dëshmi se ajo ka filluar publikisht t’i ofrojë shërbimet për të cilat edhe është themeluar.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.