VMRO-DPMNE: Aplikacion elektronik për ankandet publike

Ky softuer përgatitet në bashkëpunim me USAID-in dhe ai do të zbatohet nga ana e komunave në përputhje me Ligjin për tokë ndërtimore. Me këtë do të mundësohet transparence më e madhe në menaxhimin e tokës ndërtimore, eliminimin e plotë të faktorit njeri, si mënyrë për t’u zvogëluar mundësitë për veprime korruptues. [Afatidhjеtor 2011]

Arsyetim:

Pas ndryshimit të Ligjit për tokë ndërtimore, sipas të cilit, prej qershorit të vitit 2011 menaxhimi i tokës ndërtimore është në kompetencë të komunave, shitja e tokës filloi të bëhet në mënyrë elektronike. BNJVL-ja në bashkëpunim me USAID-in siguroi një sistem softuerik me ndihmën e të cilit, ankandi publik do të bëhet në mënyrë elektronike. Për këtë qëllim, çdo komunë ka një numër të caktuar të personave të certifikuar që do ta udhëheqin këtë procedurë.

Me këtë, ky premtim është realizuar.

Linke:

Vlerësuar nga: Marija Tegovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.