VMRO-DPMNЕ: Тransformimi i punësimeve të nëpunësve shtetërorë

Тransformimi i punësimeve me kohë të caktuar në punësime me kohë të pacaktuar, gjegjësisht nëpunës shtetërorë, në të gjitha institucionet dhe në të gjitha rastet ku ekziston arsyeshmëri dhe nevojë për këto vende të punës. [Afati: 2012 – dhjetor 2015]

Arsyetim:

Ka filluar procesi i transformimit të punësimeve me kohë të caktuar. Në Ministrinë për Punë të Brendshme dhe në Ministrinë për Arsim tashmë janë bërë transformime të këtilla.

Për shkak se premtimi është se transformimi do të bëhet në të gjitha institucionet, tash për tash ai vlerësohet si pjesërisht i realizuar.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari