Virusi korona është VIRUS dhe jo bakterie

Foto: virusi korona, CDC

Manipulimi me virusin korona u bë në një postim në Facebook në maqedonisht, me dy elementë kryesorë në lojë – që është një bakter dhe se trajtohet me aspirinë

 

Autori i manipulimit, pra i keqinformimit plason postim, pretendon se mjekët gjermanë zbuluan se ishte një bakter dhe se mjekët gjermanë bazuar në autopsinë zbuluan se ilaçi kryesor duhet të ishte aspirina, sepse zbuluan se bëhet fjalë për mpiksje të gjaku. Për më tepër, autori i postimit i referohet Ministrisë Gjermane të Shëndetësisë.
Në post, ndër të tjera thuhet:

URGJENT !! Gjermania

* Virusi përfundimtar më në fund u gjet në Gjermani *

Mjekët gjermanë nuk respektuan  Ligjin Botëror të Shëndetit të OBSH-së, i cili dikton që autopsitë e koronavirusit të mos kryhen, dhe zbuluan se NUK ishte VIRUS, por një bakterie që shkakton vdekjen. Kjo çon në mpiksjen e gjakut dhe vdekjen e pacientit.

Burimi: GJERMANI, Ministria e Shëndetësisë

SHPËRNDAJENI QË E GJITHA BOTA E DI SE VRASI DHE KEMI VRARË PLEQ !!!

Keqinformimi që u nda në tetor dhe është ende shumë virale dhe ka një numër të madh shpërndarjesh, ekspozohet lehtësisht nga një vizitë e thjeshtë në Ministrinë Gjermane të Shëndetësisë .

Nga faqja fillestare, zgjidhni veglë “Informacioni i virusit korona ” , më pas Informacione bazë rreth virusit të korona dhe së fundi seksionin Çfarë është virusi korona dhe Çfarë është Covid 19 .

Kur lexohet teksti, publiku mund të informohet vërtet se virusi corona është një VIRUS dhe jo një bakter dhe se keqinformimi në postimin që po rishikojmë nuk ka asnjë lidhje me realitetin, dhe të paktën Ministria Gjermane e Shëndetësisë mund të përdoret si burim.

Në fakt, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) ka vendosur të njëjtën pyetje në seksionin për mitet në lidhje me virusin korona.

Ndërsa aspirina, e cila si ilaç shpëtues i jetës gjoja u gjet nga mjekët gjermanë pas autopsisë, është e pavërtetë. Aspirina si një antikoagulant, një ilaç që vepron kundër mpiksjes së gjakut, është përdorur për dekada. Si pjesë e terapisë për pacientët me Covid-19, ajo është dhënë që nga fillimi i pandemisë, pasi trajtimet klinike kanë treguar se pacientët shpesh përballen me enë të bllokuara të gjakut.

Megjithëse nuk ka ilaç specifik për Covid-19, OBSH rekomandon që ilaçi të përdoret në përputhje me nevojat e pacientit.

Aspirina dhe efektet e saj tani janë duke u studiuar gjerësisht në disa studime (shih KËTU , KËTUKËTU dhe KËTU), por ato janë në MB dhe SH.B.A., për aq sa mund të gjenden në internet.

Sidoqoftë, antikoagulantët për pacientët me Covid-19 përdoren gjithashtu në vendin tonë, në formën e Klexan ose Fraxiparin, gjë që mund të shihet nga verifikimi i fakteve si në vazhdim (kliko në vegzën) nga “Vërtetëmatësi”.

Bazuar në faktet e mësipërme, postimi që po rishikojmë është dezinformim.

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.