Viasar Ganiu

SHKOLLIMI

Visar Ganiu ka lindur më 18.07.1978, në Shkup. Ai rrjedh nga një familje e njohur intelektualësh të cilët punonin si mësimdhënës dhe tërë jetën e tyre ua kushtuan edukimit dhe arsimimit të gjeneratave të reja. I rritur dhe i edukuar nga dy arsimdashës, Ganiu shumë shpejt do të ngjitet majave të edukimit arsimor.

KARRIERA

Dr. Sc. i Kineziologjisë që ka ligjeruar në Fakultetin e Edukatës Fizike, në Universitetin Shtetëror të Tetovës.
Përveç gjuhës amtare shqipe, Visari flet gjuhën angleze, serbo-kroate dhe maqedone.
Njihet si trajner i suksesshëm i cili pa u kursyer punoi me futbollistët e gjeneratave të reja dhe me ekipin e parë të KF Shkupi.
Në vitin 2002 u zgjodh si kryetar i parë i Forumit Rinor të Bashkimit Demokratik për Integrim në degën e Çairit, ndërsa pastaj u zgjodh edhe anëtar i kryesisë qëndrore të Bashkimit Demokratik për Integrim.
Prof. Dr. Visar Ganiu është një personalitet i dëshmuar në skenën politike, punëtor i palodhshëm në të gjitha sferat ku ai ka vepruar. Ganiu, ushtroi detyrën e zëvendës ministrit të arsimit dhe shkencës deri në momentin kur e shpalli zyrtarisht kandidaturën e tij për kryetar të Komunës së Çairit.

Visar Ganiu është bashkëshort dhe baba i tre fëmijëve

BURIMI:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.