Spiro Ristovski

Spiro Rostovski është zëvendës ministër i Arsimit në Republikën e Maqedonisë

JETA PRIVATE

Ka lindur me 6 korrik në Shkup.

 

ARSIMIMI

2005- Jurist i diplomuar, Fakulteti juridik “Justinian i parë”, Universiteti “Shën Kirili dhe Metodij” – Shkup.

 

EKSPERIENCA PROFESIONALE

2005-2006 – Jurist në sektorin privat

 

KARRIERA POLITIKE

29 maj 2013 – 2014 – Ministër i Arsimit dhe Shkencës.

2011 – 2013 – Ministër i Punës dhe Politikës Sociale.

2008 – 2011 – Zëvendës-ministër për Punë dhe Politik Sociale.

2007-2008 – Zëvendës-drejtor në Agjencinë për mbikëqyrjen e financimit kapital të sigurimit pensional – MAPAS.

 

Bombat

Emri i Spiro Ristovskit mbeti i nënvizuar në bisedat e përgjuara si një prej koordinatorëve për aktivitetet zgjedhore dhe parregullsi zgjedhore. Po ashtu Ristoski ka qenë i lidhur me “bombat” për keqpërdorim të pozitës si funksionar i lartë nga radhët e VMRO DPMNE-së.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.