Sofija Laliçiq

 

JETA PRIVATE

Ka lindur në vitin 1984.

 

KARRIERA

Sofija Laliçiq është gjykatëse në Gjykatën Themelore Shkup 1. Ajo është gjykatësja më e re në historinë e gjyqësorit në Maqedoni.

Për dy vite të kaluara në gjykatë përpara se të zgjidhet gjykatëse, ka qenë zëdhënëse për marrëdhënie me publikun kur kryetare ka qenë Lidija Nedellkova.

Ka qenë e zgjedhur menjëherë pasi e përmbushi kushtin ligjor minimal që të ketë tre vite përvojë pas kalimit të provimit në gjyqësor.

Liliçiq, tani është gjykon lëndë penale në Gjykatën Penale Shkup 1.

 

Bombat

Nga bisedat e përgjuara publiku njoftohet me emrin e Sofija Laliçiqit. Prej tyre dëgjojmë se si lidhjet private me funksionarët e lartë shtetëror i shfrytëzon për përparim në karrierë, që të mund të zgjidhet gjykatëse.

Induksionet në rastin e saj tregojnë për përzierjen e forcës partiake dhe shtetërore nga radhët e VMRO DPMNE-së në punën dhe zgjedhjet e kuadrit në gjyqësor.

PSP nuk ka ngritur akuzë kundër gjykatëses Sofija Laliçiq.

 

BURIME

TB Nova: NOVA zbulon: Cilat janë gjykatëset nga bomba e fundit:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.