Sllavço Çadiev

 

Sllavço Çadiev është kryetari i Komunës së Velesit

 

JETA PRIVATE

Sllavço Çadiev ka lindur në vitin 1959 në Veles, Republika e Maqedonisë.

I martuar dhe baba i dy fëmijëve. Bashkëshortja Vesna Çadiev është doktor i anatomisë patologjike, e punësuar në ISHP Spitali i përgjithshëm në Veles. Vajza Biljana është mjeke e mjekësisë së përgjithshme, ndërsa djali Aleksandri është nxënës i shkollës së mesme.

Hobi i tij është peshkimi. Adhurues i sporteve me theks të veçantë, karatenë, të cilën e ka ushtruar më herët.

 

ARSIMIMI

Shkollimin fillor dhe të mesëm e ka kryer në qytetin e tij të lindjes në Veles. Ka diplomuar në Fakultetin e Defektologjisë në Beograd. Studimet master i ka kryer në Institutin e Defektologjisë pranë Fakultetit Filozofik në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodij”, Shkup ku merr titullin: Magjistër – surdolog.

Flet gjuhën angleze.

 

KARRIERA

Përpara se të zgjidhet si kryetar i Komunës së Velesit ka qenë i punësuar në ISHO Spitali i Përgjithshëm” Veles, departamenti i ORL-së.

Nënkryetar i Lidhjes së defektologëve në Maqedoni, bashkëpunues shumëvjeçar në Lidhjen e shurdh-memecëve në Republikën e Maqedonisë, si dhe në Bashkësinë e personave të shurdhër – “Koço Racin” në Manastir. Po ashtu është aktiv edhe mbështetës i Lidhjes së shurdh-memecëve dhe Lidhjes së personave të verbër në Veles.

Përkushtimi i tij jetësor është thyerja e barrierave dhe aktualizimi i trajtimit të personave me aftësi të kufizuar në zhvillim si dhe integrim i tyre në sistem.

Ka prurje të madhe në krijimin dhe afirmimin e hulumtimeve në Veles.

 

KARRIERA POLITIKE

Anëtar i VMRO DPMNE-së nga vitit 1990 dhe kryetar i Komitetit Komunal të VMRO DPMNE-së në Veles. Bartës i listës së këshilltarëve në zgjedhjet lokale të vitit 2005 dhe të vitit 2009, dhe kryetar i Këshillit të Komës së Velesit në zgjedhjet lokale në vitin 2013, kur zgjidhet si kryetar i Komunës së Velesit.

 

BURIME

Ueb-faqja e Komunës së Velesit – Kryetar i Komunës së Velesit, Mr. Sllavço Çadiev

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.