Rindërtimi i papërfunduar i SHF “Vanço Përke” – Shtip

Rindërtimi i shkollës nuk ka përfunduar. Foto: Ueb-faqja e SHF "Vaço Përke" - Shtip

 

Projekt: Rindërtimi i SHF “Vanço Përke”

Qëllimi është që të sigurohen kushte për zhvillim cilësor të mësimdhënies në shkollë. Me rindërtimin do të përfshihet pullazi, dritaret, dyert, dyshemeja, muret/fasada dhe ngrohja. (Burim i financave: Buxheti i RM-së, Afati: viti 2015)

 

ARSYETIM

programin zgjedhor me të cilin kërkoi edhe besimin e qytetarëve të Shtipit në zgjedhjet lokale në vitin 2013, në faqe 20 Ilço Zahariev premtoi rekonstruktim të shkollës fillore “Vaço Përke”, e cila gjendet në qendrën e Shipit. Sipas asaj që është vërtetuar, ky premtim i Zaharievit, i cili fitoi zgjedhjet dhe u bë kryetar i komunës së Shtipit, është realizuar pjesërisht.

Herën e parë rindërtimi i SHFK “Vaço Përke” në Shtip u shënua në 19 gusht të vitit 2014, kur televizioni Iris lajmëroi se rindërtimi ka përfunduar.

Në Shtip përfundoi rindërtimi i shkollës fillore Vanço Përke, tani pritet që të filloi edhe zëvendësimi i dyerve dhe dritareve në shkollën fillore Tosho Arsov. 

Se çka në të vërtetë kuptohet me fjalën rindërtim e morë vesh nga llogaridhënia e kryetarit të Komunës së Shtupit, Ilço Zahariev, për periudhën 2013-2015. Në të, në faqen e 340, lexojmë se ka përfunduar.

Ndërrim i dyshemesë dhe dyerve në SHFK “Vanço Përke”

llogaridhënien e VMRO DPMNE-së të prezantuar me 20 mars të këtij viti, në faqen 311 lexojmë se ka përfunduar rindërtimi i pullazit, ndërrimi i dritareve, dyerve dhe dyshemesë në SHF “Vanço Përke” në Shtip.

Në takim me nxënësit e dy shkollave të tjera të Shtipit, me 28 dhjetor të vitit 2015, kryetari i komunës Zahariev thekson se ka përfunduar rindërtimi i SHF Vanço Përke, por fillimisht duhet të rindërtohet fasada.

Rindërtuam shkollën “Vanço Përke”, por aty është edhe projekti i ardhshëm me Republikën e Bullgarisë, ku duhet të ndërrojmë fasadën tërësisht me fasadë të re, e cila do të jetë me efikasitet maksimal energjetik që fëmijët të kenë me të vërtetë kushte të shkëlqyera në shkollë, tha Zahariev. 

Pasi listimi në pjesën Ngjarje në ueb-sajtin e Komunës së Shtipit nuk zbuloi informacione se është bërë ndërrimi i fasadës së shkollës, ndërsa afati i dhënë për premtimin në programin zgjedhor të Ilço Zaharievit, gjegjësisht viti 2015 është pas nesh, sipas metodologjisë së Vërtetmatësit, premtimi për rindërtim të SHF “Vanço Përke” është realizuar pjesërisht.

BURIME

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.