Renata Deskoska

 

Ministre e Arsimit në qeverinë e RM-së, e zgjedhur me 31 maj 2017

JETA PRIVATE

-Lindur me 3.05.1972 në Shkup. Ka diplomuar në Fakultetin Juridik në Shkup në vitin 1994 dhe aty ka filluat karrierën e saj profesionale. Përkrah punës shkencore dhe karrierës profesionale politike të cilën e ka filluar në vitin 2014, Desoska është adhuruese e letërsisë dhe autore e dramave, përmbledhjes së poezisë dhe veprave të tjera letrare të cila i ka publikuar në vitet e nëntëdhjeta të shekullit të kaluar.

 

KARRIERA

-Demonstruese dhe asistente në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” pranë UKM në Shkup prej vitit 1995 deri në vitin 2003

-Është zgjedhur si Docente në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” pranë UKM në Shkup në vitet 2003-2008

-Ka marr titullin Profesor inordinar në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” pranë UKM në Shkup në vitet 2008-2012

– Merr titullin Profesor ordinar në Fakultetin Juridik “Justiniani i Parë” pranë UKM në Shkup në vitin 2013

 

KARRIERA POLITIKE

-Karrierën politike e fillon në LSDM, ndërsa në organet dhe trupat e partisë vjen së bashku me garniturën pas zgjedhjes së Zoran Zaevit për kryetar partie.

– Në vitin 2014 zgjidhet deputete në Kuvendin e RM-së, si pjesë e listës së LSDM-së në zgjedhjet e jashtëzakonshme të po atij viti

-Me 31.05.2017 zgjedhjet ministre e Arsimit në qeverinë e udhëhequr nga Zoran Zaev

 

BURIME:

Kuvendi i RM-së – Ueb-faqja

Fakulteti Juridik “Justiniani i Parë” pranë UKM-së, Shkup – Ueb faqja 

Wikipedia

 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.