Premtimi i juaj parazgjedhor duket i njohur: Transport pa pagesë me tren për pensionistët

Во осмата епизода прашањето за слушателот беше за бесплатниот превоз на пензионерите во железничкиот сообраќај. Ветувањето е оценето како исполнето.

Radio “Indeks” në bashkëpunim me “Vërtetmatësin” filloi radioemisionin “Premtimi i juaj parazgjedhor duket i njohur”. Çdo ditë pune prej orës 14:30, dëgjuesit mund të qëllojnë se cili politikan ose cila parti ka dhënë një premtim të caktuar dhe nëse i njejti është realizuar ose jo. Përgjigjet e sakta ndiqen me shpërblim nga radioja. Të interesuarit mund të paraqiten në adresën elektronike tvoetovetuvanjezvucipoznato@radioindex.mk dhe duhet të dërgojnë emërin dhe mbiemrin dhe numrin e telefonit që nga radioja të mund t’i telefonojnë dhe të inkuadrohen në emision. Paraqitja mund të bëhet edhe me SMS porosi në numrin telefonik 075/755-588. Në episodin e tetë pyetja për dëgjuesin ishte transporti pa pagesë për pensionistët në komunikacionin hekurudhor. Premtimi është vlerësuar si i realizuar. Emisionin e tetë mund ta ndiqni këtu. https://www.youtube.com/watch?v=GPwhxtjy1vM

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.