Po rikonstruktohet bulevardi “Aleksandar Makedonski” në Shkup

Foto: skopje.gov.mk

Kryetari i Komunës së Shkupit, Petre Shilegov, disa muaj më parë në një konferencë për shtyp duke njoftuar rinovimin e rrugëve të qytetit, ndër të tjera, premtoi:

Riskonstruimi i bulevardit ” Aleksandar Makedonski ” (faza e realizimit, nga rruga ” 16. Brigada maqedonase” deri te dalja e Shkupit)

[Burimi: Makfax Data:  Prill 2020]

 

ARSYETIM:

Premtimi i kryetarit të Komunës së Shkupit, Petre Shilegov për rindërtimin e bulevardit “Aleksandar Makedonski”, nga kryqëzimi në Avtokomandë deri në daljen e Shkupit, është “duke u realizuar”. 

Rindërtimi i kësaj rruge filloi në fillim të muajit. Më 5 shtator, aktivitetet ndërtimore filluan nga kryqëzimi me rrugën “Brigada 16-të maqedonase” deri te ura për këmbësorë përpara kryqëzimit në Hipodrom, i cili lidh këtë bulevard me autostradën. Bulevardi “Aleksandar Makedonski” do të rindërtohet në një gjatësi prej 5,300 metrash dhe është seksioni më i gjatë në të cilin po punon aktualisht Qyteti i Shkupit. Autoritetet e qytetit informuan se rindërtimi po zbatohet në faza, dhe tre nga katër fazat e rindërtimit po punohen në të njëjtën kohë.

Qyteti i Shkupit fillon me një rindërtim të madh të bulevardit Aleksandar Makedonski, përkatësisht në hyrjen e pjesës lindore të qytetit tonë. Gjatë vitit të kaluar kemi përfunduar pjesën perëndimore, tani do të rregullojmë pjesën lindore, nga udhëkryqi në Hipodrom deri te ish-panairin në Avtokomanda. Kjo është një lëvizje prej më shumë se 5 km, ne do të punojmë gjatë gjithë kohës dhe unë kërkoj nga qytetarët që të kenë durim në drejtim të bllokimit të trafikut sepse po punohet me intensitet të larët dhe rindërtimin e rrugëve të qytetit dhe ne do ta mirëpresim dimrin me infrastrukturë plotësisht të rinovuar në 2 vitet e fundit . Një kuriozitet këtu është se për herë të parë Qyteti i Shkupit do të shpronësojë tokën për të ndërtuar një shteg biçikletash që do të përmirësojë jetesën urbane dhe, së fundi, do të ketë një shteg biçikletash për qytetarët e Singeliç dhe Maxhari me pjesën tjetër të qytetit. Në këtë pjesë nuk është punuar për 40 vjet “–  tha kryetari Petre Shilegov.

Tri fazat e rindërtimit janë realizuar në të njëjtën kohë nga tre ndërmarrje të ndryshme ndërtimore, dhe siç informohet nga Qyteti i Shkupit, vlera totale e tre kontratave është rreth 202 milion denarë duke përfshirë TVSH-në. Rindërtimi do të përdoret gjithashtu për instalimin ose zëvendësimin e instalimeve të infrastrukturës nëntokësore.

Informacioni dhe fotografitë në lidhje me fillimin e rindërtimit të bulevardit “Aleksandar Makedonski” janë publikuar në faqen e internetit të Qytetit të Shkupit dhe në disa media.

BURIME:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

>Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë të politikanëve dhe partive politike përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy). .