Po ndërtohet rrjeti i ujësjellësit në fshatin Nikishtan – Komuna Gjorçe Petrov

Foto: opstinagpetrov.gov.mk

 

Përfundimi i ujësjellësit që të mund të sigurohet uji i pijshëm për çdo shtëpi, me degë në pjesën e poshtme të fshatit. 

[Burimi: Programi zgjedhor i Aleksandar Naumovski për zgjedhjet lokale të vitit 2017 “Jetë në Gjorçe Petrov për të gjithë“, faqe 38, data: tetor 2017]

 

ARSYETIM:

Përfundimi i ujësjellësit në f. Nikishtan me qëllim që të sigurohet ujë për pije deri në çdo shtëpi të fshatit, u premtua në zgjedhjet lokale (15.10.2017) nga kryetari i Komunës Gjorçe Petrov, Aleksandar Naumoski. Premtimi i përmendur i Naumoskit është pjesë e programit të tij zgjedhor: “Jetë në Gjorçe Petrov për të gjithë” (faqe 38) dhe dhe ky projekt është duke u realizuar. 

Aktivitet për ndërtimin e ujësjellësit filluan në fund të vitit të kaluar (nëntor 2018). Bëhet fjalë për ndërtimin e unazës së dytë prej rrjetit shpërndarës primar dhe sekondar me gjatësi prej 2.200 metra. Vlera e projektit është 9 milion denarë dhe është në realizim të Komunës së Gjorçe Petriv, me mbështetjen e Ministrisë së Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor.

Në periudhën e kaluar një pjesë e mediumeve informuan për fillimin e ndërtimit të ujësjellësit në Nikishtan. Portali “Skopjeinfo.mk” me 29.03.2019 informoi se kryetari Aleksandar Naumoski dhe ekipi i tij kanë kryer inspektim të aktiviteteve ndërtuese dhe është vërtetuar dinamika në rregullimin e rrjetit të ujësjellësit. Në kërë lajm e transmetua edhe deklarata e Naumoskit në të cilën ai njofton se projekti do të përfundojë deri në fund të vitit. 

Informacione dhe fotografitë për ndërtimin e ujësjellësit në Nikishtani janë publikuar edhe në ueb-faqen e Komunës Gjorçe Petrov.

 

BURIME:

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.