Po ndërtohet pjesa e re e rrugës “Eseninova”

Foto: skopje.gov.mk

Ndërtimi i rrugës Eseninova dhe i puseve nëntokësore me sisteme lineare .

[Burimi:Ueb-faqja zyrtare e Qytetit të Shkupit ; Data:  Prill 2020]

 

ARSYETIM:

Kryetari i Shkupit, Petre Shilegov, në një konferencë për shtyp para disa muajsh, duke njoftuar një ofensivë ndërtimi në rrugët e qytetit, ndër të tjera, premtoi ndërtimin dhe zgjatjen e rrugës “Eseninova”, e cila do të lidhë Kisela Vodan, Aerodromin dhe Komuna Qendër, përkatësisht bulevardet “Boris Trajkovski “dhe” Brigada e Tretë Maqedonase “. Realizimi i këtij premtimi është “duke u realizuar “.

Ndërtimi i e rrugës Eseninova filloi muajin e kaluar. Rruga e re do të jetë e gjatë 730 metra, do të fillojë te “Rampa” në Kisela Voda, dhe përgjatë vijës hekurudhore deri në ambulancën “Pranvera” do të dalë në bulevardin “Brigada e Tretë Maqedonase”.

Me këtë korridot do të zvogëlohet presioni në kryqëzimin në “Tutunski Kombinat” sepse lidhja e drejtpërdrejtë me panairin e Shkupit për qytetarët do të thotë udhëtim shumë më i shpejtë dhe shkurtim për më shumë se dhjetë minuta kohë të nevojshme për të lëvizur, dhe do të zvogëlojë bllokimin e trafikut. Me këtë, ne do të ndikojmë në përmirësimin e cilësisë së ajrit të ambientit – tha kryetari Shilegov, në fillim të punimeve të ndërtimit në rrugën “Eseninova”.  

Autoritetet e qytetit informuan se rruga e ndërtuar, do të jetë me gjerësi të ndryshueshme, përmes Kisela Vodës do të ketë dy korsi dhe trotuare në të dy anët, dhe pastaj katër korsi para hyrjes në bulevardin “Brigada e Tretë Maqedonase”. Është planifikuar të instalohet ndriçimi i rrugës me 20 shtylla, rrjeti i ri i ujësjellësit dhe kanalizimit dhe të zhvendosen rezervuarët dhe puset ekzistuese të vendosura në atë vend. Vlera e marrëveshjes arrin rreth 71,000,000 denarë përfshirë TVSH-në, dhe afati i fundit i ekzekutimit është 22 muaj.

Informacioni dhe fotografitë në lidhje me ndërtimin e rrugës Eseninova janë publikuar në faqen e internetit të Qytetit të Shkupit dhe në disa media.

 

BURIME:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

>Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë të politikanëve dhe partive politike përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy). .

Your email address will not be published.