#Përgjegjësi është puseta me kapakë

 

 

Fakti që për çdo vit në pusetat e hapura bien dhe lëndohen nga dhjetëra fëmijë dhe qytetarë të rritur ose dëmtohen veturat, sikur nuk është shkak i mjaftueshëm që pushteti lokal dhe policia të merren më seriozisht me këtë çështje.

Jo vetëm këmbësorët, por edhe veturat përfundojnë në pusetat e hapura, të cilat janë bërë pamje e përditshme, që mund të shihet në çdo cep të qytetit. Nga NP “Ujësjellësi dhe kanalizimi” vazhdimisht thonë se duke pasur parasysh faktin se kapakët prej metali vidhen, e pastaj shiten si hekur i vjetër, kërkohen edhe zgjidhje të tjera që ato të bëhen nga materiale që nuk do t’u shërbejnë hajdutëve.

Në shumicën e rasteve nuk bëhet fjalë për vjedhje stihike, por për vjedhje të organizuar, që bëhet me furgona, me ç’rast mblidhen kapakët nga e gjithë rruga, dhe pastaj shiten si hekur i vjetër jashtë kufirit.

– Më ka ndodhur që të shikoj anash dhe pasi ta kaloj pusetën e shoh se për disa centimetra nuk kam rënë në të. E për në mbrëmje as që dua të mendoj. Nuk e di se a janë kapakët aq të shtrenjtë apo autoritetet kanë punë më të mençur se sa të merren me pusetat, thotë një banore e revoltuar e Shkupit.

Pusetat e hapura e rrrezikojnë sigurinë e njerëzve

Veturat pësojnë dëme nga gropat

Institucionet të gjejnë zgjidhje të përhershme për gropat e pusetave

#Përgjegjësi është puseta me kapakë

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.