Kategori...

GJorge Ivanov

Ivanov sheh përgjithësime aty ku nuk duhet

Претседателот Иванов во вечерните часови на 28.11.2017 ѝ се обрати на јавноста во врска со настаните од почетокот на денот, прииведувањето на неколку десетини осомничени лица за настаните од 27.04.2017 година во Собранието на Република…

Ivanov ka mundur edhe më herë të jep mandatin, ambasadorja gjermane nuk ka shpërndarë lajme të…

Овој исказ на Иванов е проблематичен по два основа – пред сè, тој претставува негативен дипломатски преседан во кој шеф на држава обвинува дипломат на друга држава дека зборува невистина, без за тоа да понуди никаков аргумент, а вториот е…

Ivanov doli me një sërë gënjeshtrash për sektorin civil

Кога одредена граѓанска организација се занимава со владеење на правото на пример, или со проблемите на болните од дијабетес, нормално е дека ги разгледува и законите и институциите што ги применуваат и нормално да препорачуваат, бараат,…

Sorosi nuk e dogji zyrën Popullore në Shkup

Не е првпат челните луѓе на сѐ уште владејачката ВМРО-ДПМНЕ, како и претседателот Иванов, секој кој ќе искаже критичка мисла или став што не е на линија на ВМРО-ДПМНЕ, да го етикетираат како „соросоид, а за сѐ што не чини во државата да ги…

Ivanov edhe nuk e gjykoi dhunën, edhe harron përgjegjësin e tij

Во обраќањето, кое е предмет на оваа оценка, има најмалку два проблематични дела кои може да се оценат како недоследни. Првaта недоследност е кога Иванов, откако упати неколку реченици со смирувачки тонови, ги повика сите надлежни…

Ivanov me vonesë përfshinë afatin prej 10 ditësh si kusht për dhënien e mandatit

Ниту во својата изјава, ниту во изјавата на Заев, ниту во изјавите на другите лидери, ниту, пак, по медиумите, може да се види или да се потврди податокот дека Иванов им рекол на партиите дека имаат рок од 10 дена да го известат дали…

Nuk ka kushtëzim për formimin e qeverisë por për dhënien e mandatit

Иванов, кој рече дека неговиот став не бил сменет за недавање на мандатот на Зоран Заев, недоследно им кажува на партииите и пратениците што требало да им биде прво на дневен ред – европските реформи, заборавајќи дека токму такви европски…

Ivanov kundër të gjithëve: Pengesat për mandatin ende ekzistojnë

Не постоеја ниту постојат уставни пречки Иванов да го даде мандатот, откако доби докази дека има парламентарно мнозинство предводено од СДСМ, оценка на уставни експерти и на домашна и меѓународна политичка сцена