Nxënësit nga SHF „Petar Musev“ pa sallë të re sportive

Ndërtimi i sallës sportive në SHF “Petar Musev”. Në kuadër të projektit “145 salla” për nxitje të zhvillimit psikofizik dhe ngritje të shpirtit sportiv dhe garues tek të rinjtë, në bashkëunim me qeverisjen qendrore do të ndërtohet salla sportive në SHF “Petar Musev ( Afaqti qershor 2015 )

 

ARSYETIM:

Premtimi për ndërtimin e sallës sportive në SHF “Petar Musev” është pjesë nga programi parazgjedhor ( faqe 21) për zgjedhjet lokale të VRMO-DPMNE-SË 2013-2017 i kryetares aktuale të komunës së Bogdancit, Anastasija Olumiçeva dhe ky premtim zgjedhor nuk është plotësuar. Ndërtimi i sallës sportive në SHF “Petar Musev” në Bogdanci, Ollimiçeva e paralajmëroi gjatë kampanjës parazgjedhore në prill të vitit 2013.

Duhet të ndërtohet salla sportive në shkollë që të ketë hapësirë për aktivitetet sportive të nxënësve. Vetë, në sallën sportive ata mund të shprehin dëshirën e tyre për të garuar, duke luajtur turne dhe kupa të ndryshme, tha Ollumçeva, transmetoi portali A1on.

Por, në internet kërkuesit askund nuk mund të gjendet informacioni që nxënësit në SHF “Petar Musev” kanë në dispozicion sallë të re sportive. Informacion të tillë nuk as në faqen e kryetares së komunës në rrjetet sociale. Nëse kërkohet në faqen e saj në facebook, mund të arrihet tek informacione të ndryshme për SHF “Petar Musev” por jo për sallën sportive. Sipas gjithë kësaj, mund të konstatojmë që premtimi i Ollumçevas për ndërtim të sallës sportive në SHF “Petar Musev” nuk është realizuar.

BURIMI:

Vlerësoi: Ana Anastasovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.