Nuk është ndërtuar shkolla fillore në Visbegovë

Vetëm paralajmërime se do të fillojë ndërtimi i shkollës fillore në Vizbegovë. Foto: printscreen.

Ndërtimi i shkollës së re fillore në Vizbegovë

Vendbanimin Vizbegovë ka nevojë të madhe për një shkollë fillore, e cila do të ishte e teta me radhë në territorin e Komunës. Në shkollën e re fillore do të shkollohen rreth 50 nxënës nga vendbanimet si Vizbegovë dhe Shuto Orizarë. PDU e re me të cilin është paraparë ndërtimi i kësaj shkolle tani më veç se është bërë dhe pritet realizimi i tij,gjegjësisht fillimi i rindërtimit në muajin prill. (Afati: qershor 2015)

ARSYETIM:

Kryetari i Komunës së Butelit, Petre Latinovski në programin e tij zgjedhor (2013-2017)”Vepra të reja për zhvillim të ri, vepra të reja për një Butel më të mirë” (Arsim dhe shkencë faqe 19), premtoi ndërtim të shkollës së re fillore në Vizbegovë. Në Programin,me të cilin Latinovski në zgjedhjet lokale të vitit 2013 kërkoi besimin e qytetarëve dhe fitoi mandatin e tretë si kryetarëi Komunës së Butelit, është shtuar se ky projekt duhet të realizohet deri në qershor të vitit 2015. Por, edhe pse afati për realizim i dhënë në programin e Latinovskit ka skaduar, deri më tani (24.08.2016) në Vizbegovë nuk është ndërtuar shkolla e re fillore, ashtu që ky premtim zgjedhorë është i parealizuar.  Në fillim të vitit 2015 kryetari Latinovski ndërtimin e shkollës fillore në Vizbegovë e konsideroi si një prej katër investimeve kapitale si bum arsimorë në Komunën e Butelit. Në 29 janar të vitit 2015 Latinovski lajmëroi se në vjeshtë (2015) do të fillojë ndërtimi i shkollës. Sipas informatave të transmetuara në mediume:

Në seancën e Këshillit të komunës i cili u mbajtë mbrëmë (28.01.2015) këshilltarët sollën vendim për fillimin e ndërtimit të shkollës së re fillore në Vizbegovë. Kryetari shpreson që themeli për këtë shkollë do të hidhet në 1 shtatorë (2015)

Me 22.07.2015 z. Latinovski përgjatë vizitës së shkollës së re fillore “Zhivko Brajkovski”, ndërtimi i të cilës ishte në fazën përfundimtare, mes tjerash deklaroi

që në vitin e ardhshëm (2016) do të fillohet me ndërtim të shkollës në Vizbegovë, gjë që varet prej zgjedhjes së probleme ligjore në lidhje me tokën në të cilën duhet të ndërtohet shkolla. 

Përsëri, kërkimet elektronike nuk dhanë informacione se deri më tani (24.08.2016) është filluar me ndërtimin e  shkollën në Vizbegovë, as nuk ka informacione të disponueshme për ndonjë aktivitet ndërtimor lidhur me këtë projekt. Në ueb-faqen e Komunës së Butelit, nuk ka regjistrime se ndërtohet ose ka filluar ndërtimi i shkollës fillore të përmendur. Kërkimet çojnë deri te informacioni i vetëm i titulluar “PROJEKT PËR JETË MË TË MIRË TË QYTETARËVE”, të publikuar me 13 qershor 2016, në të cilin vetëm përmendet se dokumentacionet janë në përfundim e sipër.

Kur jemi te projektet për të ritë dhe arsimin, kompletimi i dokumenteve është në fazën përfundimtare për ndërtimin e shkollës fillore në Vizbegovë.

Duke pasur parasysh gjithë këtë mund te arrihet në përfundim se premtimi: “Ndërtimi i shkollës së re fillore në Vizbegovë”, është i parealizuar.

BURIMET:

Vlerësuar nga: Olivera Vojnovska

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.