Dhe hiq dorë nga ai biznes me Starlink në Ukrainë, shkroi Medvedev.

Në të njëjtën kohë, edhe Musk u përfshi gjithashtu në një bisedë të çuditshme në Twitter me Medvedevin.

Pasi Medvedev shkroi në Twitter: “Mirupafshim Liz Truss, urime për sallatën”, duke iu referuar dorëheqjes së kryeministrit britanik, mbretërimi i të cilit në Britani është krahasuar me gjatësinë e një koke marule, Musk u përgjigj: “Trolling mjaft mirë, të jem i sinqertë.” Për këtë, Medvedev u përgjigj: “Shihemi në Moskë në Ditën e fitores”.

Mediat e Maqedonisë raportuan edhe deklaratën e fundit të Medvedevit (15.11.2022) në Telegram, i cili komentoi votimin në Kombet e Bashkuara për rezolutën që kërkon krijimin e një mekanizmi që Rusia t’i paguajë reparacionet ushtarake Ukrainës. OKB: Rusia t’i paguajë reparacionet Ukrainës, Medvedev kërkon që SHBA t’i paguajë Serbisë, thuhet vetëm në një nga titujt e mediave maqedonase.

Pas miratoi rezolutë Rusia t’i paguajë reparacionet Ukrainës, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara tani duhet t’u bëjë thirrje SHBA-ve që të paguajnë dëmshpërblime ndaj Koresë, Vietnamit, Irakut, Jugosllavisë dhe vendeve të tjera, shkroi Medvedev në Telegram.

Në vend në rrjetet sociale shpërndahen edhe pretendimet e Medvedevit që ai ndan në rrjetin social rus Vk.com, ndërsa Vërtetmatësi tashmë ka zhvlerësuar disa prej tyre.

Kur Dmitri Medvedev u bë president i Rusisë në vitin 2008, ai ishte lideri i parë i vendit në dekada pa lidhje të njohura as me ish Partinë Komuniste Sovjetike dhe as me shërbimet sekrete.

Megjithatë, Medvedev – një avokat i kualifikuar – ishte jashtëzakonisht i afërt me paraardhësin e tij, Vladimir Putin, ish-agjent i KGB-së. Ai bëri fushatë si një mbrojtës i Putinit dhe u lidh me politikat e tij sapo fitoi zgjedhjet e 2007-ës.