Mihail Cvetkov

 

Mr. Mihail Cvetkov është ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujësjellësit.

JETA PRIVATE

Mihail Cvetkov ka lindur me 24 nëntor të vitit 1954, në Kratovë. Për nga nacionaliteti është Maqedonas.

ARSIMIMI

Në vitin 1980 ka diplomuar në Fakultetin e Inxhinierisë pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodij” në Shkup dhe ka titullin Inxhinier  mekanik i diplomuar.

Në vitin 2014 ka mbrojtur tezën e magjistraturës në robotikë në Institutin për automatizëm dhe inxhinieri sistematike në Fakultetin për elektroteknikë dhe teknologji informatike (FETI) dhe ka marr titullin magjistër në robotikë.

Përkrah gjuhës maqedonase, flet edhe gjuhën angleze.

 

KARRIERA

Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujësjellësit, shkurt 2013 – qershor 2014;

Drejtor i NP HS “Zlletovica” – Probishtip, vitet 2012-2013;

Drejtor i Projektit “Ujitja e Luginës jugore me lumin Vardar” – faza 2, vitet 1990 – 2011;

Zëvendës drejtor i përgjithshëm për çështje teknike në “Sileks” – Kratovë, vitet 1986 – 1989;

Drejtor – Zona Industriale “Kriva reka” – Kratovë, vitet 1982 – 1985;

Drejtor – Fabrika “Silpen” – Kratovë, vitet 1980 – 1981;

Shef i mirëmbajtjes – Fabrika “Silpen” – Kratovë.

 

KARRIERA POLITIKE

Nga qershori i vitit 2013 Mihail Cvetkoc është ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujësjellësit.

Ai është nënkryetar i partisë socialiste në Maqedoni.

 

BURIME

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ujësjellësit – Ministri

Partia Socialiste në Maqedoni – Nënkryetarët 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.