Martin Protugjer

 

JETA PRIVATE

Ka lindur me 8 maj të vitit 1979 në Shkup. I martuar.

 

ARSIMIMI

Ka kryer studimet post diplomike në fushën e mediumeve dhe komunikimit ndërkombëtarë në Universitetin Evropian Viadrina në Frankfurt, Gjermani dhe Universitetin e Sofjes “Kliment Ohrdiski”.

Flet gjuhën gjermane dhe angleze.

 

KARRIERA

Ka punuar si ndihmës në marrëdhënie me publikun në “Media print Makedonija”.

Deri në vitin 2005 ka qenë përfaqësues i grupit mediatik VAC për Evropën Juglindore.

 

KARRIERA POLITIKE

Martin Protugjer është funksionar i lartë në VMRO-DPMNE.

Nga viti 2004 është anëtar i VMRO DPMNE-së, ndërsa nga viti 2006 është shef i kabinetit të kryeministrit Nikolla Gruevski.

Nga nëntori i vitit 2007 deri në korrik të vitit 2011 është sekretar i përgjithshëm i partisë qeverisëse -VMRO-DPMNE, ndërsa funksionin e tij e mori Kirill Bozhinovski.

 

Bombat

Nga anonim në politik, Martin Protugjer u bë i njohur me zërin e tij në bisedat e përgjuara. Ai me temperamentin dhe agresivitetin e tij në disa biseda keqdashëse, shkaktoi shumë reagime te qytetarët. Nga bisedat ekzistojnë indikacione se ka ndikuar në politikën redaktuese te mediumet pro-qeveritare. Indikacionet flasin që, Martin Protugjer ka qenë një prej përcaktuesve të kuadrove gjatë punësimeve të anëtarëve të VMRO DPMNE-së dhe “luftëtar” i zjarrtë gjatë parregullsive zgjedhore.

PSP nuk ka ngritur akuza kundër tij.

Me 12.02.2016 në aktin e faljes dhe abolimit nga presidenti Ivanov, Martin Protugjer është aboluar me 5 vendime individuale për abolim.

 

BURIME

Wikipedia në gjuhën bullgare

Utrinski Vesnik: Lideri në hije (9 korrik të vitit 2010)

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.