Marjanço Nikollov

 

Marjanço Nikollov është anëtar i LSDM-së, i cili deri më tani ka qenë deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë.

 

JETA PRIVATE

Ka lindur me 18.10.1971 në Veles. Maqedonas, për nga nacionaliteti.

 

ARSIMIMI

Ka diplomuar në Fakultetin ekonomik pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodij” – Shkup.

 

KARRIERA POLITIKE

Karrierën politike e ka filluar si anëtar në Këshillin e Komunës së Velesit në vitin 2000, ndërsa në zgjedhjet lokale në vitin 2005 bëhet edhe kryetar i Këshillit.

Ka qenë deputet nga radhët e LSDM-së në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në katër mandate deri më tani, gjegjësisht ka qenë i zgjedhur në vitet 2006, 2008, 2011 dhe 2014.

Në përbërjen e deritanishme parlamentare Marjanço Nikollov ka qenë zëvendës-kryetar në këshillin e Buxhetit në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, si dhe si kryetar i Komisionit për financim dhe buxhet, dhe anëtar ose zëvendës anëtar i disa komisioneve.

Ai ka qenë edhe kryetar i Grupit të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Islandës dhe Mbretërisë së Norvegjisë, si dhe anëtar i grupit të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Parlamentin e Italisë dhe i grupit të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me vendet parlamentare nga Amerika Latine dhe nga Karaibet.

 

BURIME

Ueb-faqja e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë – Parlamenti 2014-2018 – Marjanço Nikollov

Udhëzues në zgjedhjet parlamentare në Republikën e Maqedonisë në vitin 2014 i Fondacionit “Konrad Adenauer” dhe i Institutit për demokraci “Societas Civilis” – Shkup

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.