Lazar Kotevski

 

Lazar Kotevski është kryetar i Komunës së Novacit.

JETA PRIVATE

Lazar Kotevski ka lindur me 14 prill të vitit 1950, në Novaci.

 

ARSIMIMI

Ka kryer gjimnazin dhe pedagogjinë në Manastir.

 

KARRIERA POLITIKE

Është zgjedhur kryetar i Komunës Novaci në vitin 2005. Banorët e kanë zgjedhur për kryetar komune dhe në zgjedhjet lokale në vitin 2009, ndërsa për të tretën herë është zgjedhur edhe në zgjedhjet e vitit 2013.

Si projekte më të rëndësishme të realizuara në mandatin paraprak thekson ndërtimin e kanalizimit fekal në Novaci, rikonstruktim të ndriçimit rrugor në më shumë vende dhe rekonstruktim dhe ndërtim i ndërtesës komunale.

 

BURIME

Gazeta e ZELS 2013.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.