Kreshnik Bekteshi

Ministër i Ekonomisë në qeverinë e RM-së të udhëhequr nga Zoran Zaev nga viti 2017

 

JETA PRIVATE

-Me prejardhje nga Kërçova, nuk ka datë kur ka lindur në biografinë zyrtare. Prej vitit 2004  deri në vitin 2008 përfundon në shumë shkallë në Universitetin Roçester në SHBA, kryesisht në Art dhe Shkenca të zbatuara, së pari, Ndërmarrësi dhe zhvillim i biznesit, më pas edhe Menaxhment dhe administratë biznesi. Prej vitit 2009 deri në vitin 2012 në Universitetin Shefilld në Selanik, Greqi, merr edhe titulli magjistër në Menaxhment dhe strategji.

 

KARRIERA

-Prej vitit 2011 deri në vitin 2016 punon si promotorë ekonomik i RM-së në Belgjik dhe në Zvicër, i angazhuar nga Agjencia për investime të huaja dhe promovim të eksportit nga Republika e Maqedonisë, pranë qeverisë së Nikolla Gruevskit

 

KARRIERA POLITIKE

-Prej 31.05.2017 bëhet Ministër i Ekonomisë në qeverinë e RM-së, të udhëhequr nga Zoran Zaev

 

BURIME:

-Собрание на Република Македонија – Предлог за избор на Влада

 

 

 

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.