Konkurs për kolumnën më të mirë me temën „Gjuha e urrejtjes nuk është liri e shprehjes“

Foto: Flickr

Цел на конкурсот е да се поттикнат младите колумнисти на креативно изразување на темите „Говор на омраза“ и „Слобода на изразување“, но и да се актуелизира проблемот со говорот на омраза кој се обидува да се маскира или легитимира како слобода на изразување.

 

Qëllimi i konkursit është që të nxis kolumnistt e rinj të shprehin kreativitetin e tyre në temat “Gjuha e urrejtjes” dhe “Liria e të shprehurit”, por edhe të aktualizohet problemi i gjuhës së urrejtjes që mundohet të maskohet ose legjitimohet si liri e shprehjes.

Konkursi është i dedikuar për student, nxënës të shkollave të mesme, aktivist qytetar dhe të gjithë krijuesit e rinj në Republikën e Maqedonisë.

Kolumna me temën “Gjuha e urrejtjes nuk është liri e të shprehurit” duhet të jetë në mes 2.000 dhe 5.000 karaktereve, ndërsa në to mund të futen edhe materiale audio – vizuale (video të shkurtra, ose ilustrime, karikatura, montazhe, gifte, e kështu me radhë).

Kolumnat  (në rtf format) dhe materialet audio – vizuale (si „ataçment“), duhet të dërgohen në email adresën: slobodnamk@gmail.com deri me 01.06.2016.

Kolumnat do të vlerësohen nga juri e përbërë prej tre personave dhe do të shpërndahen çmime me vlerë parash si vijon:

– çmimi i parë (1 dhuratë – 7.000 den).
– çmimi i dytë (1 dhuratë – 5.000 den.)
– çmimi i tretë (1 dhuratëа – 3.000 den.)
– për kolumnat tjera më të mira që do të publikohen (pesë dhurata nga – 1.000 den.).

Për tre kolumnistët më të mirë parashihet ndarje publike e dhuratave në të holla gjatë muajit qershor.

Të gjithë kolumnat e do të publikohen në ueb-faqen “Slobodna Makedonija” (slobodna.mk).

“Slobodna Makedonija” është iniciativë qytetare për promovim të lirisë së shprehjes, aktivizimit qytetar dhe të drejtat e njeriut.

Në ueb faqen e “Slobodna Makedonija” (slobodna.mk) publikohen edhe kolumna për tema aktuale shoqërore, kryesisht edhe kolumna, analiza, komente, intervista dhe lajme në lidhje me lirinë e të shprehurit.

Konkursi realizohet në kuadër të projektit ” Qasje për lirin e të shprehurit” nga fondacioni OJQ Infocenter dhe Qendra për zhvillimin e mediumeve, mundësuar me përkrahje të popullit amerikan nëpërmjet Agjencisë Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) në kuadër të Projektit të USAID-it për shoqëri qytetare të cilin e realizon Fondacioni Shoqëri e Hapur – Maqedoni.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit,projektit për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetarëve,i realizuar nga  Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci (BTD – The Balkan Trust for Democracy), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, NED-it dhe BTD-së.

Your email address will not be published.