Koço Angjushev

 

Ministër pa resor në Qeverinë e RM-së, udhëhequr nga Zoran Zaev, zgjedhur me 31 maj 2017.

 

JETA PRIVATE

Ka lindur në Veles me 20.06.1969, ka familje, merret me shkencë dhe biznes dhe për herë të parë fillon karrierë aktive politike

 

KARRIERA

-Në vitin 1993 bëhet bashkëpunëtor profesional në Fakultetin për Inxhinieri Mekanike pranë UKM-së në Shkup, një vit pas diplomimit në po të njëjtin fakultet

-asistent në Fakultetin Inxhinieri Mekanike pranë UKM-së në Shkup në vitet 1996-1998.

-Zgjidhet Docent në vitin 1998.

-Ndihmës Drejtor i përgjithshëm në Elektroeekonimi në vitet 2000-2002, përgjegjës për prodhimtari dhe tregti.

– Themelon kompaninë  e vet Fero Invest DOO në vitin 2003 dhe disa muja më vonë bëhet pronar i 50% të kapitalit të kompanisë Brako, veprimtari e të cilës është prodhimi i produkteve prej teli, mobilje mjekësore, pajisje ndihmëse mjekësore, infrastrukturë telekomunikacioni, rimorkio për ngarkesa dhe lenta transporti.

-Njëjtë në vitin 2003, themelon përfaqësuesen në Maqedoni të Grupacionit EFT për tregti me energjinë elektrike

-Në vitin 2013 zgjidhjet Kryetar i Bashkësisë së Energjetikës në Maqedoni, grupacion i Odës Ekonomike në Maqedoni

-Koço Agjushev përpara se të zgjidhet si funksionar në qeverinë e Zoran Zaevit më 31.05.2017, ishte drejtor ekzekutiv i Fero Invest DOO dhe EDS-së (Energy Delivery Solution) DOO, kryetar i bordit të drejtorëve të Brakos dhe profesor në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Shkup.

 

KARRIERA POLITIKE

-Ministër pa resor, është planifikuar si zëvendës-kryeministër për çështje ekonomike në qeverinë e Zoran Zaevit

 

BURIME:

Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike në Shkup – ueb faqja

EDS (Energy Delivery Solution) – ueb faqja

BRAKO – ueb faqja

Oda ekonomike në Maqedoni – ueb faqja

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.