Koce Trajanovski

Koce Trajanvoski është kryetari aktual i Qytetit të Shkupit

 

JETA  PRIVATE

Ka lindur në vitin 1956, në Shkup, Republika e Maqedonisë. Është i martuar dhe ka një vajzë.

Merret me basketboll dhe futboll, ndërsa më parë ka ushtruar edhe karate.

 

ARSIMIMI

Ka diplomuar në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike pranë UKM në Shkup në vitin 1980.

 

KARRIERA

 • 1981 – 1996 – Udhëheqës i qendrës kompjuterike MZT HEPOS
 • 1996 – 1998 – krijon dhe udhëheq kompaninë e vet për softuer kompjuterik për sisteme të integruara informative, më pas mbyll kompaninë dhe drejtohet ka politika.

KARRIERA POLTIKE

 • Në vitin 1998 zgjidhet edhe si deputet në listën e shumicës së VMRO DPMNE-së
 • Në vitin 2002 zgjidhet deputet i listës proporcionale të VMRO DPMNE-së.
 • Mandatin e ndërpret për shkak të funksionit të tij si kryetar i Komunës së Gazi Babës ku me detyrat e tij dhe kompetencat si kryetar përforcon vetëqeverisjen lokale dhe udhëheqësin e saj.
 • Në Prill të vitit 2005 është zgjedhur kryetar i Komunës së Gazi Babës në zgjedhjet lokale me mandat katër vjeçar.
 • Në prill të vitit 2009 zgjidhet kryetar i Qytetit të Shkupit në zgjedhjet lokale me mandat katër vjeçar.
 • Në prill të vitit 2013 zgjidhet për mandat të dytë si kryetar i Qytetit të Shkupit në zgjedhjet lokale me mandat katërvjeçar.
 •  Në vitin 2009 zgjidhet president i të gjithë vetëqeverisjen lokale nl RM, në Bashkësinë e njësive të vetëqeverisjeve lokale – ZELS.
 • Në vitin 2013 përsëri zgjidhe kryetar i të gjitha vetëqeverisjeve lokale në RM, në Bashkësinë e njësive të vetëqeverisjeve lokale – ZELS.
 • 4 vite anëtar në kuvendin e përgjithshëm të rrjetit të qeverive lokale nacionale në Evropën Juglindore – NALAS.
 • Anëtar i Komisionit për përmbushje të kritereve për fazën e dytë nga disertacioni fiskal.
 • Anëtar i Komitetit Nacional për Unionin Evropian.
 • Anëtar i Këshillit Nacional për Zhvillim Rajonal të Balancuar.
 • Anëtar i Komitetit për ekspansion urban dhe menaxhim të mbeturinave.

 

Bombat

Emri i kryetarit të Komunës së Shkupit në “bombat” përmendet shpesh në kontekst të keqpërdorimit dhe shfrytëzimit të pozitës sipas urdhrit të funksionarëve të lart partiak dhe shtetëror nga radhët e VMRO DPMNE-së.

Deri më tani pët Koce Trajanovskin, PSP nuk ka ngritur asnjë akuzë.

 

BURIME

Ueb-faqja e Qytetit të Shkupit: Kryetari i Komunës/Biografia

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.