Kategori...

Analiza

Dibra nuk mbeti pa epidemiolog

Titulli i tekstit që e recensojmë dezinformon, megjithëse, burimi i informacionit se spitali i Dibrës ka mbetur pa epidemiolog, është kryetari i komunës së Dibrës, Hekuran Duka. Informacioni u demantua edhe nga Ministria e Shëndetësisë,…

Mediat nuk duhet të nxisin urrejtje

Sarkazma dhe ironia në tekstet informative nuk duhet të zë vend, aq më pak kur bëhet fjalë për emra, figura historike ndërmjet dy etnitetesh, të cilat mund të nxisin urrejtje ndëretnike. Autori i teksti që zgjodhëm për recensim, ka…

Aeroporti i Shkupit nuk është mbyllur

Për shkak se gjendja me koronavirusin shkakton vëmendje dhe interes të madh te lexuesit, si dhe për shkak se bëhet fjalë për raportim në kohë pandemie, duhet të raportohet me saktësi, pa gabime, pa dezinformata dhe me terminologji…