Ivica Konevski

 

Ai është kryetari aktual i Komunës së Aerodromit. Në këtë moment po kryen edhe mandatin e tij të dytë si kryetar komune.

 

JETA PRIVATE

Ivica Konevski ka lindur me 14 dhjetor të vitit 1978 në Shkup.

 

ARSIMIMI

Ka diplomuar në Fakultetin Juridik pranë Universitetit “Shën Kirili dhe Metodij” në Shkup dhe ka ka titullin jurist i diplomuar duke kaluar provimin gjyqësor.

 

KARRIERA POLTIKE

Përvoja e tij e parë në politik ka qenë vendi i këshilltarit në Këshillin e Qytetit të Shkupit, në periudhën 2005-2006. Më pas është emëruar si drejtor i përgjithshëm në Ndërmarrjen Publike për vendosjen e strehimeve  dhe hapësirën tregtare në Republikën e Maqedonisë (NPVSHT). Përveç kësaj, ka qenë edhe kryetar i Bordit të drejtorëve në Qendrën Tregtare të Qytetit – Shkup.

Në zgjedhjet lokale të vitit 2009 Konevski si kandidat i VMRO DPMNE-së morri edhe funksionin e kryetarit të komunës në rrethin e parë të zgjedhjeve, duke fituar kandidatin e tij opozitar Tihomir Ilievski. Në zgjedhjet e radhës lokale në vitin 2013 ka festuar fitoren mbi Dime Velkovski nga LSDM me 63% të votave nga numri i votave të përgjithshme. Mandati i ri i filloi me 24 mars të vitit 2013.

 

BURIME

Ueb-faqja e Komunës Aerodrom: Kryetari i Komunës

 

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.