Ilija Dimovski: PBB-ja është dyfishuar e poashtu janë dyfishuar edhe rezervat devizore

Илија ДимовскиThoni se është rritur borxhi i shtetit sa i përket shumës absolute, por nuk përmendni se është dyfishura prodhimi i brendshëm bruto (PBB) e poashtu se pothuajse janë dyfishuar edhe rezervat devizore. [Data: 20.12.2012 | Burimi:ОknoUtrinski vesnik]

Arsyetim:

Sipas të dhënave nga Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), vlera e përgjithshme e prodhimit të brendshëm bruto të Republikës së Maqedonisë në vitin 2012 është rreth 10 miliardë dollarë, ndërsa në vitin 2006 ka qenë 6,5 miliardë dollarë. Edhe pse ka rritje të konsiderueshme, megjithatë nuk mund të thuhet se PBB-ja është dyfishuar.

Poashtu, sipas të dhënave nga Banka Popullore e Republikës Maqedonisë, rezervat devizore të shtetit në vitin 2012 kanë qenë 2 miliardë dhe 100 milionë euro, ndërsa në vitin 2006 ato kanë qenë 1 miliardë e 416 milionë euro. Edhe në këtë rast, ka rritje, por nuk bëhet fjalë për dyfishim të vlerës. Sipas kësaj, mund të konstatohet se kjo deklaratë e deputetit Dimovski nuk është e vërtetë.

Linke:

Vlerësuar nga: Dejan Dimitrievski

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari