Goran Sugarski

Me 31.05.2017 Goran Sugarski u zgjodh si ministër për Transport dhe Lidhje në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë

 

JETA PRIVATE

Goran Sugarski është lindur me 03.08.1973 në Prilep. I martuar, babai dy fëmijëve.

 

SHKOLLIMI

Studimet post-diplomike  –   Magjistër i shkencave politike;

Shkollimi i lartë –   Jurist i diplomuar ,   Fakulteti i juridikës “Justiniani i Parë” – Universiteti “ Sh. Krili dhe Metodi“,

Njohja e gjuhëve :  Anglisht

 

KARRIERA

2008 – 2016   Deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë

Anëtar i delegacionit parlamentar në bashkëpunim me Nato

Anëtar i komisionit për çështje të zgjedhjeve dhe emërimeve

Anëtar i komisionit juridiko-ligjor

Anëtar i komisionit për mbrojtje dhe siguri

Zëvendës anëtar i komisionit për bujqësi, pylltari dhe ujësjellësin

2015 – 2016  Koordinator i grupit parlamentar

2013 – 2015  Zëvendës koordinator i grupit parlamentar

2003 – 2008  Administrator shtetëror në vetëqeverisjen lokale

Komuna Prilep;

2000-2003    Këshilltar në Këshillin komunal të Prilepit ;

 

BURIME

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.