Filimena Manevska

Filimena Manevska gjykatëse e pensionuar dhe bashkëshortja e Mihajllo Manevskit, ish ministër i Drejtësisë në qeverinë e VMRO DPMNE-së

KARRIERA

Manevska është ish kryetare e Gjykatës së Apelit në Shkup. Është pensionuar në këtë pozicion me 4 qershor të vitit 2009.

Ka punuar me lëndët që kanë pasur të bëjnë me shkeljet e ligjit në gjykatën e shkallës së dytë.

Pas largimit të Sofronievskës, Manevska bëhet kryetare e Këshillit Penal në gjykatën e Apelit.

Pas pensionimit bëhet këshilltare juridike dhe anëtare në komisionin për amnisti në Kabinetin e Presidentit Ivanov.

Në vitin 2015 bëhet anëtare dhe kontrolluese e përbërjes së parë në Këshillin për fakte me të cilin do të vërtetohej përgjegjësinë e gjykatësve.

 

 

Bombat

Në “bombat” të cilat i publikoi opozita shpesh përmendet emri i Filimena Manevskës në bisedat të cilat kanë të bëjnë me gjykatën. Ekzistojnë induksione se përmes saj janë kryer “montimet” në gjykatë nga ana e funksionarëve shtetëror, nga politikanët dhe gazetarët, dhe si Manevska ka keqpërdorur pozitën e saj dhe ndikimin e burrit të saj Mihajllo Manevskit, ministrit të Drejtësisë prej vitit 2006 deri në vitin 2011.

Kundër Filimena Manevskës, PSP nuk ka ngritur akuza.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.