Faktoje: Ministri Leshaj me të dhëna të pasakta për rastet e vdekjes për shkak të aksidenteve në komunikacion

 

Aksidentet në komunikacion, në veçanti ata që rezultojnë me vdekje, janë fenomen shqetësues në Shqipëri. MPB në Shqipëri ndërmori masa për uljen e aksidenteve, ndërsa ministri për punë të Brendshme Sandr Leshaj tha se janari ka qenë muaj pozitiv sa i përket uljes së rasteve të vdekjes në aksidente rrugore.

Shërbimi shqiptarë për verifikimin e fakteve “Faktoje” analizoi këtë deklaratë të ministrit Leshaj përmes të dhënave të cilat i publikuan institucionet zyrtare dhe konstatoi se se është e pavërtetë.

Me 27 janar, ministri Leshaj deklaroi se 2020 do të jetë viti i sigurisë në rrugë dhe janari rezultoi me bilanc pozitiv.

Por, pas verifikimit të “Faktoje” dhe të dhënat e INSTAT  për aksidentet rrugore që rezultuan me vdekje në tre vitet e fundit, tregon se aksidentet e tilla janë në rritje. Më saktë, në janar 2020 ka pasur 16, në vitin 2019 ka pasur 15, në janar të vitit 2018, numri i të vdekurve në aksidente rrugore ka qenë 13. Me këto argumente “Faktoje” deklaratën e ministrit Leshaj e vlerësoi si të pavërtetë. 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

>Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë të politikanëve dhe partive politike përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy). .

Your email address will not be published.