Shërbimit shqiptarë për verifikimin e fakteve, “Faktoje” vërtetoi se deklarata e kryeministrit Rama është e pavërtetë.

Sipas të dhënave të “Worldmeters”; Belgjika, Britania, Italia, Spanja dhe Franca kanë numër më të madh të vdekjeve në 1 milion banorët krahasuar me Suedinë.

Po ashtu, kryeministri Rama me 24 maj tha se asnjë vend në Evropës nuk hapi plazhet e veta. Por, Greqia me 16 maj lejoi hapjen e 500 plazheve. Greqia deri me 26 maj ka pasur 2,882 persona të infektuar dhe 172 raste të vdekjes si rezultat i pandemisë me “Covid-19”

Me këtë argumentim, “Faktoje” deklaratën e kryeministrit Rama e vlerëson si të “pavërtetë”.