Është vendosur ndriçim i ri rrugor në Kuklish

Fshati Kuklish, Strumicë Foto: strumica.gov.mk

PREMTIM:  Të përmirësojmë ndriçimin rrugor në fshat (Kuklish) me shtylla të reja për ndriçim

[Burimi: Programi zgjedhor i Kosta Janevskit për zgjedhjet lokale të vitit 2017-2021 – “Jetë në Strumicë për të gjithë” (faqe 47) , data: tetor 2017]

ARSYETIM:

Në zgjedhjet lokale (tetor 2017) kryetari i Komunës së Strumicës, Kosta Janevskit, mes tjerash, premtoi se në fshatin Kuklish do të përmirësohet ndriçimi me vende të reja për ndriçim. Realizimi i këtij premtimi zgjedhor në programin zgjedhor “Jetë në Strumicë për të gjithë” në pjesën “PROJEKTE KOMUNALE – f. Kuklish”, (faqe 47), është duke u realizuar.

Këto ditë (20 prill 2018), mediumet informuan se ndërmarrja publike “Parkiralishta Strumica” punon në përmirësimin e ndriçimit rrugor në vendbanimin “Kuklish”. Në lajm kumtohet se:

Ky projekt realizohet në rrugën e cila kalon nëpër fshat dhe me të vendosen armatura të reja në vent të shtyllave ekzistuese, ndërsa atje ku nuk ka vendosen shtylla të reja. Ndriçimi i kësaj zone do të përmirësohet me 18 shtylla për ndriçim. 

Informacioni dhe fotografitë se aktivitete për përmirësimin e ndriçimit në fshatin Kuklish janë duke u realizuar mund të gjenden edhe në ueb-faqen e Komunës së Strumicës.

Për këtë vendosen edhe llamba të reja për rrugë në f. Kuklish, vërtetoi edhe kryetari i Komunës së Strumicës, Janevski në një intervistë të realizuar kohëve të fundit për “Vërtematësin”, të publikuar me 24.04.2018.

 

BURIME:

 

Vlerësoi: Olivera Vojnovska

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.