Është ndërtuar rruga “Anastas Mitrev 3” në Miçurin

Në qershor të vitit 2015 kryetari i komunës Konevski dhe ministri Misajllovski, zyrtarisht lëshon në përdorim rrugën e sapondërtuar Foto: printscreen.

Projekt:  Ndërtimi i rrugës së sapo-projektuar Anastas Mitrev 3 (Miçurin)

Përshkrim i projektit: Ndërtimi përfshinë realizimin e pjesës ndërtuese, asfaltim të rrugës me ndërtimin e trotuareve. (Mjete: 11.000.000 denarë Burimi i financimit: Komuna Aerodrom Afati: vitet 2016-2017)

 

ARSYETIM:

Rruga e projektuar Anastas Mitrev 3 (Miçurin) është ndërtuar dhe lëshuar në përdorim në qershor të vitit 2015. Ky është premtim i realizuar i kryetarit të komunës së Aerodromit Ivica Konevski, i dhënë në programin e tij zgjedhor (2013-2017), Vepra të reja për zhvillim të ri, vepra të reja për një Aerodrom më të mirë! (Transport dhe infrastruktura rrugore, faqe 56).

Ndërtimi i rrugës së re e cila i lidh rrugët “Venjamin Maçukovski” dhe “Petar Acev”, filloi në fillim të prillit të vitit 2015, ndërsa fillimin e punëve e shënuan kryetari i Qytetit të Shkupit dhe i Komunës Aerodrom, Koce Trajanovski dhe Ivica Konevski. Mediumet kanë informuar se “gjatësia e rrugës së re do të jetë rreth 200 metra, ndërsa gjerësia 6 metra, në pajtim me Planin e detajuar urbanistik.”

Skajeve të rrugës së re do të ndërtohen trotuare me gjerësi prej 1,5 metra nga të dy anët, si dhe linja të reja për ndriçim rrugor. Për këtë projekt Komuna Aerodrom do të ndajë 5 milion denarë nga buxheti i vet. 

Me 24 qershor të vitit 2015 kryetari i Komunës Aerodrom, Konevski, së bashku me ministrin për Transport dhe Lidhje, Vllado Misajllovski, zyrtarisht lëshuan në përdorim rrugën e re në lagjen më të vjetër të Komunës Aerodrom, Miruçin. Kryetari i komunës Koneski atëherë, mes tjerash, tha:

Projekti përfshin ndërtimin e rrugës së re “Atanas Mitrev 3” me infrastrukturë të re, rrugë e cila lidh rrugët “Venjamin Maçukovski” dhe “Petar Acev”. 

 

BURIME:

 

Vlerësoi: Olivera Vojnovska 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.