Dy prilli, Dita Ndërkombëtare e Verifikimit të Faketeve

Verifikim i fakteve, drita mbi të vërtetën. Foto: Pixabay.

Dy prilli është promovuar si Ditë Ndërkombëtare e Verifikimit të Fakteve nga ana e rrjetit ndërkombëtar për verifikim të fakteve pranë Institutit Pointer nga Shën Petërsburg, Florida, SHBA, në bashkëpunim me organizatat për verifikim të fakteve nëpër botë.

Siç thotë organizatori i ngjarjes në ueb-faqen e vet, ky nuk është një ngjarje e thjeshtë, por besim se më shumë së kurdo është i nevojshëm verifikimi i fakteve në politik, në gazetari dhe në të gjitha fushat”

Dita, nuk është zgjedhur rastësisht, thonë organizatorët – bëhet fjalë për ditë e cila vjen pas ditës ndërkombëtare të gënjeshtrës, me qëllim që të përforcohet domethënia e verifikimit të fakteve.

faqe mund që te gjenden edhe udhëzime se si të bëhet “fact-cheking” dhe përse është e nevojshme.

“Metamorfozis” – Fondacioni për internet dhe shoqëri, së bashku me projektet e veta mediatike Shërbimi për kontroll të fakteve në mediume dhe Vërtetmatësi është anëtari i vetëm nga Maqedonia në rrjetin global për verifikim të fakteve e përbërë prej 45 organizatave joqeveritare dhe mediatike.

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.