Cvetomir Ugrinoski

 

Cvetomir Ugrinoski është kryetar i Komunës së Vevçanit.

 

JETA PRIVATE

Cvetomir Ugrinoski ka lindur në vitin 1952, në Vevçani. I martuar dhe babi i dy fëmijëve.

 

KARRIERA

Prej vitit 1971 deri në vitin 1990 ka qenë bashkë-pronar i kompanisë private ndërtuese në Slloveni, më pas prej vitit 1991 deri në vitin 2000 ka qenë bashkë-pronar i kompanisë ndërtuese në vend, me lokacion në Vevçani. Po ashtu, ka qenë furnizues ushqimor dhe në periudhën prej vitit 1984 deri në vitin 2000 dhe ka qenë bashkë-pronar i restorantit privat në Vevçani.

Prej vitit 2000 ka kompani personal ndërtuese dhe është pronar dhe udhëheqës i strehimit privat në Vevçani.

Në Republikën e Sllovenisë në vitet e tetëdhjeta dhe nëntëdhjeta ka marr pjesë në një numër të madh seminaresh dhe kursesh në fushën e ndërtimit të cilat kanë qenë të lidhura me implementimin e standardeve të reja në këtë fushë, i objekteve, inxhinierisë civile dhe peizazhit të zonave publike (parqeve, shesheve, si dhe oborreve).

 

KARRIERA POLITIKE

Ka përfunduar Akademinë politike në përforcimin e nivelit lokal.

Në vitin 2013, në zgjedhjet lokale, banorët e Komunës së Vevçanit ia besuan funksionin e kryetarit të komunës.

 

BURIME

ZELS– BIOGRAFI TË KRYETARËVE TË KOMUNAVE NË MANDATIN 2013-2017 (faqe 7)

 

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.

Your email address will not be published.