BDI: Urbanizimi i vendbanimeve të paurbanizuara

Urbanizimi i vendbanimeve të paurbanizuara, sidomos në hapësirat rurale, për legalizimin e objekteve të “egra” në përputhje me planet urbanistike të komunave duke vendosur marrëdhënie të mirëfillta institucionale në mes pushtetit qendror dhe vendor, që secili pushtet të veprojë në mënyrë efikase sipas kompetencave të caktuara me ligj.

Arsyetim:

Është miratuar Ligji për veprim me objektet e ndërtuara në mënyrë të paligjshme, me të cilin do të mund të legalizohen ndërtimet e deritanishme të egra me çmim prej një euroje për një metër katror. Dhe tashmë kanë filluar legalizimet e para

http://www.pravo.org.mk/documentDetail.php?id=5488

http://www.time.mk/read/a623c7a6e8/de5cc8dddd/index.html

http://alsat.mk/ekonomija/2487610.html

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.