BDI: Reformat në gjyqësi

Reformat në gjyqësi do të implementohen në mënyrë efektive dhe do të forcohet pavarësia dhe kapaciteti i përgjithshëm i sistemit juridik; Do të realizohet reforma e prokurorisë publike, pa ndikimin e politikës ditore;

Arsyetim:

Sipas raportit të fundit të BE-së për vitin 2010, sa i përket pavarësisë së gjyqësisë, nuk është arritur përparim i mëtutjeshëm që të mundësohet realizim në praktikë i dispozitave ekzistuese ligjore. Roli i Ministrit për drejtësi në Këshillin gjyqësor është seriozisht brengosës sa i përket përzierjes së pushtetit ekzekutiv në punën e gjyqësisë. Nuk janë definuar në mënyrë të qartë kufinjtë ndërmjet bazës për procedurë disiplinore dhe bazës për shqyrtim gjyqësor…

Në opinion, gjithashtu ka apele nga ambasadorë dhe nga faktori ndërkombëtar që të përmirësohet situata.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.