BDI: Qëndrim të njëjtë dhe fer ndaj të gjithë të kualifikuarve për vende pune në administratën publike dhe shtetërore

Bashkimi Demokratik për Integrim nuk do të revanshohet dhe do  të angazhohet për qëndrim të njëjtë dhe fer ndaj të gjithë të kualifikuarve për vende pune në administratën publike dhe shtetërore.

Arsyetim:

Menjëherë pas ardhjes në pushtet në vitin 2008, BDI-ja e vazhdoi praktikën e revanshizmit politik. Në një rast 12 të punësuar me vendime pune në ЕHP u përjashtuan nga puna.

Nga ana tjetër, pretendimet për punësime partiake, lista partiake dhe praktikë të librezave partiake nuk do të jenë rregulla në procesin e punësimit. Ky problem përmendet edhe në Raportine KE për Maqedoninë në pjesën për Administratën publike. Komuniteti ndërkombëtar gjithashtu në disa raste e ka theksuar këtë si problem të madh për procesin e afrimit kah UE.

Linqet:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.