BDI: Përmirësim i Ligjit për arsim të lartë

BDI do të punojë në përmirësimin e Ligjit për arsim të lartë në funksion të forcimit dhe mbrojtjes së autonomisë universitare dhe lirisë akademike.

Arsyetim:

Kuvendi i miratoi propozim-ndryshimet në Ligjin për arsim të lartë, me procedurë të shkurtuar i kaloi të gjitha procedurat kuvendore. Përkrahje prej 80 përqind për Ndryshimet në Ligjin për arsim të lartë tregoi anketa e Institutit për hulumtime politike – Shkup, e porositur nga Ministria për arsim dhe shkencë.

Mirëpo, për Ligjin, negativisht u shprehën një numër i madh profesorësh dhe rektori i UKIM-it, dhe ngritën iniciativë në Gjyqin Kushtetues. Kritikuan se në një nen garantohet pacenueshmëria dhe pavarësia e Universitetit, ndërsa në dispozitat e tjera shkilet autonomia.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.