BDI: Përfaqësim adekuat i kuadrit shqiptar në shëndetësi

Do të vazhdohet të stimulohet përfaqësimi adekuat i kuadrit shqiptar në shëndetësi (i garantuar me Marrëveshjen e Ohrit) nëpërmjet punësimit në institucionet shëndetësore.

Arsyetim:

Sa i përket aspektit të stimulimit, premtimi është përmbushur: në periudhën 2008-2011 në disa raste janë punësuar mjekë nga bashkësia etnike shqiptare në shëndetin publik.

Sipas minsitrit Bujar Osmani (25.05.2011.), kuadër i BDI-së: “ka mbetur për t’u bërë edhe shumë punë, para së gjithash, të arrrihet përqindja prej 25% mjekë shqiptarë”.

Linke:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.