BDI: Ndryshimi i Ligjit për financimin e njësive të vetëqeverisjes lokale

Bashkimi Demokratik për Integrim në bazë të konsulencave të shumta me ekspertë ndërkombetarë, me renome në këtë fushë, do të angazhohet për ndryshimin e Ligjit për financim të NjVQL, edhe atë në drejtim të:

  • Ndryshimit të sistemit të deritashëm të transferit të dotacioneve, duke i ndryshuar kriteriumet e deritanishme për shpërndarjen e dotacioneve (formula për barazim), me qëllim të arritjes së transferit efektiv për barazim, me çka sigurohet e drejta për qasje të njëjtë deri tek shërbimet për të gjithë qytetarët;
  • Rritjes së përqindjes së TVSH-së në ndryshimet dhe plotësimet e ligjit për financim të komunave të fundit (2010-2013 nga 3 në 4.5%) që është tani në 5-10%;
  • Zgjerimit të gamës së tatimeve lokale, tatimi i të ardhurave të lojërave të fatit jashtë kazinove, tatimi i furnizimit lokal, tatimi i automjeteve, tatimi i rrugëve (krejt këto të kalojne në buxhetin lokal e jo në buxhetin qendror)

[Afati: 2015]

Arsyetim:

Premtimi është duke u hulumtuar

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.