BDI: Fakultet i ri për teknologji informative dhe telekomunikim

Hapje të fakultetit për teknologji informative dhe telekomunikim në një nga univerzitetet (UEJ dhe USHT) ose formim të një instituti të pavarur në gjuhën shqipe . Ky institucion do të përmbajë së paku dy degë : klasën për komunikim dhe klasën për informatikë (Informatika Ekonomike, Informatika e aplikuar (për zhvillim të softver industrisë)
Arsyetimi:

Edhe me ndryshimin e fundit të Ligjit për themelim të Univerziteit Shtetëror të Tetovës [Qasur më: 21.05.2011] më 07.07.2008 nuk është kyçur fakultet i ri për teknologji informative dhe telekomunikim . Informatika studiohet si pjesë e faklutetit të shkencave matematiko natyrore.

Nga ana tejtër Univerziteti  Evropës Juglindore ka patur shkenca komunikimi dhe shkenca informatike që nga themelimi i saj Qasur më: 21.05.2011], e kjo nuk ka qenë me vendim të BDI-së (e cila as që ka ekzistuar si parti në atë kohë).

Nuk është themeluar as instituti i pavarur në gjuhën shqipe

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Your email address will not be published.