Aviroviq dhe njerëzit me maska ishin bashkë në sallën e Kuvendit

Aviroviq fotografon person me maskë. Foto: TV NOVA

Deputetja e Partisë Socialiste, Vladinka Aviroviq, e cila gjatë kohës së incidentit të përgjakshëm në Parlament ( 27.04.2017) ishte në sallën plenare të Kuvendit, për TV NOVA deklaroi:

 Nuk u futën njerëz me maska, ishte vetëm populli. Ne kur ishim në sallë nuk kishte diçka të tillë, as që dinim çfarë ndodh jashtë sallës….

 

[Burim: TV NOVA   (nga 0,50 deri  në minutën 1,00) Data: 02.05.2017]

 

ARSYETIM:

Kjo deklaratë nga deputetja e Partisë Socialiste, Vlladanka Aviroviq, e cila është pjesë e koalicionit të udhëhequr nga VMRO-DPMNE, në të cilën thotë që në sallën e parlamentit nuk janë futur “njerëz me maska, por ka qenë vetëm populli”, është e pavërtetë. Është e mjaftueshme të shikohen incizimet nga Kuvendi në momentet kur protestuesit futen në sallë, në to pastër shihet që edhe Aviroviq është në sallën e Kuvendit ku prezent janë edhe njerëz me maska, ndërsa në një moment ajo madje edhe i fotografon ( Minuta 1,47 e videos).

BURIME:

Të gjitha komentet dhe vërejtjet në lidhje me këtë dhe artikujt e tjerë të Vërtetmatës-it, kërkesat për korrigjime dhe sqarime, si dhe sugjerimet për verifikimin e deklaratave të politikanëve dhe premtimeve të partive politike, mund t’i dorëzoni përmes këtij formulari

Ky artikull është përgatitur në kuadër të Vërtetmatësit, projekt për rritjen e llogaridhënies dhe përgjegjësisë së politikanëve dhe partive përpara qytetareve, i realizuar nga Fondacioni Metamorphosis. Artikulli mundësohet me përkrahje të fondacionit jofitimprurës amerikan (NED - National Endowment for Democracy) dhe Fondit Ballkanik për Demokraci, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA (BTD – The Balkan Trust for Democracy, a project of the German Marshall Fund of the United States), iniciativë e cila përkrah demokracinë, qeverisjen e mirë dhe integrimet euro-atlantike në Evropën Juglindore. Përmbajtja e recensionit është përgjegjësi e autorit dhe nuk i paraqet qëndrimet e Metamorphosis, National Endowment for Democracy, The Balkan Trust for Democracy, projekt i Fondit Gjerman të Marshallit në SHBA dhe partnerëve të tyre.