Повратен ефект – кога тврдоглавоста ќе надвладее врз фактите

Овој истражувачки преглед анализира седум влијателни експериментални студии, кои го имаат истражувано наводниот „повратен ефект“, главно во САД. Наодите на прегледот покажуваат дека, иако „повратниот ефект“ може да настане во извесни…

Договорот од Пржино – превод на македонски јазик

Фото: Мета.мк Со цел на јавноста да овозможи директен увид во обврските преземени од политичките актери, Вистиномер објавува неофицијален превод на Договорот од Пржино изработен од Македонскиот центар за европско образование. Се…